Valoku

Häävalokuvaus

Häät on yksi elämän tärkeimmistä päivistä ja ihana tapa säilyttää muistot tuosta päivästä on palkata valokuvaaja, joka ikuistaa tärkeimmät hetket kuvien muodossa. Hyvä häävalokuvaaja saa tallennettua kuviin juuri halutun tunnelman ja vielä parempaa, jos kuvat ovat juuri hääparin persooniin sopivia. Hääkuvausta voidaan toteuttaa monella eri tavalla, ottaen asiakkaan toiveet ja teeman huomioon. Ehkä artikkelimme antaa inspiraatioita unohtumattomiin hääkuviin.Häävalokuvaajan työtä on vangita lyhyetkin, nopeasti ohi menevät hetket. Tämä vaatii kuvaajalta tietynlaista silmää ja tilannetajua. Parhaat kuvat tulevat silloin, kun tunnelma on luonnollinen ja aito. Vaikka toki poseeratutkin hääkuvat ovat tärkeitä. Niinsanotuista virallisista hääkuvista, joissa pari poseeraa varta vasten kuvausta varten, voi saada rentoja silloinkin, kun pari ei pidä poseeraamisesta.

Dokumentaarinen hääkuvaus

Moni hääpari palkkaa häihinsä kuvaajan, joka seuraa juhlan tapahtumia sivusta ja nappaa kameralla kaikki tapahtumat omalla tyylillään. Usein on tapana, että kuvaaja aloittaa jo aamusta ja näin lopullisilla kuvilla saadaan kerrottua koko hääpäivän kulku. Kuvaaja jatkaa niin pitkään kuin halutaan ja hän voikin olla paikalla jopa yöhön saakka, jos niin on sovittu. Dokumentaarisessa hääkuvauksessa kuvaaja liikkuu juhlissa huomaamattomasti eikä häiritse juhlia. Yhteiskuvissa kuvaaja voi opastaa ja antaa ohjeita, jotta kaikki mahtuvat kuvaan ja kuvasta tulee tasapainoinen ja siisti. Muutoin dokumentaarinen kuvaus ei kiinnitä sen suurempaa huomiota ja kuvia on hauska katsella jälkeenpäin.

Hääkuvaajan valinta

Hääkuvaajan valinta

Kuvaajilla on yleensä se oma tyyli, joka erottaa muista kuvaajista. Jokaisella on myös oma erikoisosaamisensa ja mikäli erikoisosaaminen on juuri erottuvat hääkuvat, on tällainen kuvaaja kannattava valinta. Kuvaajilla on usein nettisivut, joilta pääsee kurkistamaan aiemmin otettuja kuvia ja näin saadaan kuva kuvaajan taidoista ja tyylistä.Jos toiveissa on jokin erikoisempi teema, kuten vaikka jokin satumaailma tai muu perinteisistä häistä poikkeava, voi olla fiksua kysyä suosituksia tähän soveltuvasta kuvaajasta. Kuvaajien asiakkaat suosittelevat herkästi kuvaajaa, joka on onnistunut tuottamaan täydelliset hääkuvat ikimuistoisesta päivästä. Hyvä hääkuvaaja kuuntelee paria, pistää merkille asioita ja ottaa huomioon heidän kaikki toiveensa. Vaikka kuvaajalla olisikin tietty tyyli, ei kuvattaville voi kuitenkaan tuputtaa omia näkemyksiään liiaksi. Kuvaaja tietää, miten kuvista saa kauniita ja pari ilmaisee toiveensa. Näinollen molempien tulisi kuunnella toisiaan, jotta lopputulos olisi ammattimaisen loistava.Entä budjetti? Kuvaajaa ei kannata valita täysin halvimman hinnan mukaan, ellei ole ihan sama, minkälaatuisia kuvia tulette saamaan. Kuvaajien portfolio kannattaa aina katsoa läpi ennen sopimuksen tekoa. Sopivien kuvaajaehdokkaiden löydyttyä kannattaa hintoja tietysti vertailla sekä sitä, mitä hintaan kuuluu. Jotkut tarjoavat suurempia kuvapaketteja kuin toiset ja toisilla kuvien hienosäätö kuuluu hintaan. Tarkista myös, kuinka nopeasti kuvaaja lupaa toimittaa valmiit kuvat asiakkaalle. Näin sopimukseen ei jää epäselvyyksiä ja hääpari tietää, mitä odottaa ja millä hinnalla.

Vieraat ja kamerapuhelimet?

Tästä voidaan olla montaa mieltä. Vieraiden omissa kameroissa on puolensa. Jos kaksikymmentä kameraa haluaa ikuistaa saman hetken, on kuvattavan henkilön mahdotonta katsoa kaikkiin kameroihin samanaikaisesti. Joissain häissä vieraiden omien kameroiden käytölle on annettu sääntöjä, joiden mukaan omia kuvia saa ottaa esimerkiksi vain kirkon ulkopuolella. Hääpari saattaa myös toivoa, että hääväki nauttisi juhlista omilla silmillään kameran linssin läpi katsomisen sijaan.

kysy ennen kuvien lähettämistä

Lisäksi hääpari ei välttämättä tiedä, mihin kaikkialle kuvat päätyvät. Nykyään on tapana ladata kuvia sosiaaliseen mediaan ja hääparilla voi olla toive, ettei heistä ladattaisi kuvia nettiin. Tästä kannattaa ehdottomasti kysyä kuvissa esiintyviltä henkilöiltä.