Valoku

Kukka-asetelmat

Kukkia käytetään koristeina, niiden avulla voidaan onnitella ja piristää. Kaunis kukkakimppu piristää varmasti saajaansa. Kukkia annetaan toisille ystävänpäivänä, naistenpäivänä, syntymäpäivinä ja muina tärkeinä juhlapäivinä. Yksinkertaisten kukkakimppujen lisäksi kukkia voidaan kuitenkin yhdistää toisellakin tavalla. Niistä voidaan luoda upeita asetelmia, joissa yksityiskohdat ja muoto on mietitty.

Kukka-asetelmia voidaan tilata esimerkiksi juhlapöydän koristeluun, häihin tai hautajaisiin. Kukkakaupoilla on usein valikoima erilaisia asetelmia, joista asiakas saa valita mieleisensä. Usein asiakas voi itse vaikuttaa asetelman värimaailmaan sekä kukkalajeihin. Kukkia voi tilata nykyään myös netin kautta. Juhlakukat.fi on yksi tällaisista verkkokaupoista. Kukat toimitetaan tilaajalle 1-4 vuorokaudessa. Voiko kukkien ostaminen olla enää kätevämpää?

Millaisia kukka-asetelmia on?

Kukka-asetelmia saa eri muodoissa. Asetelman valitseminen lähteekin usein muodon valitsemisesta. Muotoja voi olla esimerkiksi vesiputouskimppu, joka laskeutuu kauniisti alaspäin. Tämä sopii erityisen hyvin hääkimpuksi. Morsian voi valita kimppuun lempikukkiaan tai kukkien väri voi valita kantajansa luonteen mukaan. Joskus kukat ja niiden väritys valitaan vuodenajan mukaan. Esimerkiksi oranssinsävyiset kukat näyttävät kauniilta syyshäissä.

Pisaranmuotoinen kimppu on toisesta päästä leveämpi ja runsaampi, kun taas toinen pää on ohuempi ja vähempikukkainen. Kranssissa taas kukat on aseteltu pyöreään muotoon. Kranssi asetellaan seinälle ja se toimii hienona katseenvangitsijana. Asetelma voidaan rakentaa myös johonkin astiaan.

Lisäksi asetelmia voidaan tehdä muuhunkin muotoon, riippuen asiakkaan tarpeista. Mahdollisuudet ovat rajattomat, sillä kukkia voidaan laittaa minne vain, missä muodossa vain.

Missä tilanteissa kukka-asetelmia tilataan?

Hääkimppu on monelle naiselle elämän tärkein kukka-asetelma. Sen valitsemiseksi käytetään usein aikaa ja morsian voikin käydä tutkimassa kukkavaihtoehtoja hyvissä ajoin ennen häitä. Näin kimppu on varmasti valmis ja täydellinen juhlapäivänä. Kimppua valitessa otetaan usein huomioon sen sopivuus häämekon kanssa. Samalla mietitään juhlapaikan kukitusta – millä kukilla juhlapaikka on tarkoitus koristaa? Morsian voi  myös miettiä, haluaako kukkia myös hiuksiinsa. Myös kaasojen kukat mietitään valmiiksi. Samantyylisiä kukkia voidaan laittaa myös kaasojen ranteisiin.

Hautajaisiin tilattavan kukkalaitteen tarkoituksena on kunnioittaa poismennyttä ja muistella tätä. Kukat voidaan valita vainajan luonteen tai yhteisten muistojen mukaan ja kukkien antaja jättää vainajalle jäähyväiset kukkien kautta.

Kukkia voidaan tilata myös ristiäisiin, syntymäpäiväjuhliin, tansseihin, rippijuhliin, valmistujaisiin ja moneen muuhun juhlaan. Kukat sopivat kaikkiin juhliin ja niiden avulla juhlapaikkaan saadaan tarvittavaa juhlavuutta.

Mitkä kukkalajit sopivat mihinkin?

Kukkien valinta voi olla vaikeaa. Monet valitsevat kukat ulkonäöllisistä syistä, mutta on kuitenkin tiettyjä klassisia valintoja eri tilanteisiin. Kukkia valitessa kannattaa pitää mielessä, että kaikkia kukkia ei ole saatavilla jokaisena vuodenaikana. Esimerkiksi pionia saa parhaiten huhtikuusta heinäkuuhun.

Juhlapaikan pöydät voidaan koristella esimerkiksi eukalyptus-köynnöksin. Köynnöksen voi koristella erilaisin kukin, kynttilöin tai koristein. Punaiset ruusut ovat romanttinen valinta pöytäkoristeiksi. Leikkaa kukkaosat irti ja laita kellumaan vesiastioihin tai aseta ruusut korkeisiin maljoihin. Punainen on romanttisuuden ja rakkauden väri. Punaiset ruusut sopivat loistavasti rakkaudentunnustukseksi ystävänpäivänä tai vaikka vuosipäivänä. Ruusut ovat muutenki varma valinta moneen tilanteeseen.

Liljat ovat syksyn kukkia. Ne säilyvät maljakossa pitkään ja siksi ne ovat hyvä valinta eri juhliin. Ne jatkavat ihastuttamista pitkään vielä juhlien jälkeenkin. Liljat tuoksuvat voimakkaasti, joten suurissa juhlissa kannattaa miettiä, onko vieraana allergikkoja tai astmaatikkoja.

Auringonkukat ovat suuria ja värikkäitä huomionviejiä. Niitä sopii antaa kunnioitusta ansaitsevalla henkilölle, kuten esimerkiksi äidille tai isoäidille. Auringonkukat sopivat ihanasti kesän juhliin ja ne voidaan valita esimerkiksi maalaishäiden koristeiksi. Auringonkukka viestittää iloa, rakkautta ja ylpeyttä.